افغانستانبرگزیده های سایتتیتر یک

احزاب سیاسی نقش اثر گذار در تحولات سیاسی کشور ندارند

احزاب سیاسی موجود در کشور‌ به رغم سابقه طولانی، اما نقش اثرگذار در تحولات سیاسی ندارند. تعامل از آدرس احزاب بیشتر فرد محور است. ۲. شماری زیاد از احزاب سیاسی از آرمان‌ها و ارزش‌های اولیه فاصله گرفته اند. به همین دلیل ما شاهد احزاب برنامه محور نمی‌باشیم.

شاه حسین مرتضوی؛ مشاور رئیس جمهور در صفحه فیس بوکش در یاداشتی نوشته است که احزاب سیاسی نقش اثر گذار در تحولات سیاسی کشور ندارند.

یاداشت آقای مرتضوی:

۱. احزاب سیاسی موجود در کشور‌ به رغم سابقه طولانی، اما نقش اثرگذار در تحولات سیاسی ندارند. تعامل از آدرس احزاب بیشتر فرد محور است.

۲. شماری زیاد از احزاب سیاسی از آرمان‌ها و ارزش‌های اولیه فاصله گرفته اند. به همین دلیل ما شاهد احزاب برنامه محور نمی‌باشیم.

۳. شماری از این احزاب هرچند در شعار از دموکراسی سخن می‌گویند، اما در عمل حتا یک بار کنگره‌های حزبی را برگزار نکرده اند.

۴. برخی رهبران بیش از ۴۰ سال است که در مسند رهبری قرار دارند. فرصت و شانس را برای تغییر نسلی در حزب فراهم نکرده اند.

۵.شماری از احزاب فاقد هر نوع طرح و برنامه در موضوعات جدی و مسایل مهم اند. مثلا درباره صلح یا حکومتداری و انتخابات حتا در حد یک جزوه کدام اثر مکتوب ندارند.

۶. پایگاه اصلی احزاب جزیره‌های خاص است. نگرانی‌ها و مطالبات نیز حوزه‌های خاص و کوچک است.

۷. احزاب سیاسی باور به انتقال فرصت سیاسی به نسل جدید ندارد. اکثر این احزاب میراثی و خانواده‌گی شده اند.

۸. منابع مالی احزاب مهم است. تامین منابع مالی نقش مهم در تصمیم گیری‌ها دارد.

۹. طی بیست سال احزاب در پارلمان موفق به ایجاد گروپ‌های پارلمانی نشدند. به همین دلیل است که در خانه ملت نقش احزاب کمرنگ است. در انتخابات پارلمانی نیز کدرهای مهم احزاب موفق به کسب رای نشدند.

۱۰. نسل جدید اگر بدل به آدرس‌های جدید نشوند، باید بازی سیاسی را بر اساس تعامل فرد محور تماشا کند.

۱۱. آیا نسل جدید کشور بدل به آدرس‌های موثر سیاسی خواهد شد؟

لینک کوتاه

https://www.roushd.news/r69p
نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن