اختلاف میان کمیسیونهای انتخاباتی بر سر انتشار یک فهرست
کمیسیون مستقل انتخابات پس از ساعتها گفتوگو با نامزدان حذفشده که خواستار تعلیق قرعهکشی بر سر تثبیت جایگاه نامزدان در اوراق حساس رأیدهی بودند، موفق شد این روند را آغاز کند.
با این حال، حفیظالله هاشمی، سخنگوی کمیسیون انتخابات میگوید که انتشار فهرست نامزدان حذفشده از سوی کمیسیون شکایات انتخاباتی برخلاف قانون است و این نهاد صلاحیت نشر هیچگونه فهرستی را ندارد.
کمیسیون انتخابات میگوید که در این زمینه و افزودن ۱۰۴ نفر از سوی کمسیون شکایات انتخاباتی که وارد فهرست ابتدایی نشده بودند، از این کمیسیون به گونۀ رسمی توضیح خواسته است.
کمیسیون انتخابات امیدوار است که برای نامزدانی که از فهرست حذف شدهاند حق استینافخواهی داده شود. این کمیسیون میگوید، در صورتیکه افراد حذف شده دوباره وارد فهرست شوند، کمیسیون انتخابات نامهای آنان را در آخر اوراق رأیدهی علاوه خواهد کرد.
اما علیرضا روحانی، سخنگوی کمیسیون شکایات انتخاباتی در واکنش به اظهارات آقای هاشمی میگوید، فهرست منتشرشده با فهرست نهایییی که از جانب کمیسیون مستقل انتخابات باید منتشر شود، تفاوت دارد.
به گفتۀ روحانی این فهرست که نتایج کارهای کمیسیون شکایات انتخاباتی را انعکاس میدهد و از سوی کمیسیون مستقل انتخابات منتشر شده، نه کمیسیون شکایات انتخاباتی.
روحانی میگوید که کمیسیون شکایات انتخاباتی هیچگونه توضیحی در مورد عملکردش به کمیسیون انتخابات نخواهد داد و فیصلۀ این نهاد در مورد حذف افراد برگشت ناپذیر است.
از جانب دیگر قرعهکشی بر سر تثبیت جایگاه نامزدان در اوراق رأیدهی در کمیسیون مستقل انتخابات به گونۀ علنی جریان دارد و اعضای کمیسیون مستقل انتخابات امیدواراند که تا ناوقت امشب این روند تکمیل شود.
کمیسیون مستقل انتخابات برای تسهیل روند قرعهکشی، ۳۴ ولایت کشور را به ۸ زون تقسیم کرده است.
مسئولان کمیسیون انتخابات میگویند، با نهایی شدن فهرست نامزدان، این فهرست برای چاپ به بیرون از کشور فرستاده میشود و برگههای چاپشدۀ رأیدهی در مدت ۳۰-۳۵ روز در اختیار این کمیسیون قرار خواهد گرفت.