افغانستانبرگزیده های سایتتیتر یک

به تعویق افتادن دوباره نشست استانبول

به گزارش خبرگزاری رشد، مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی خبر تُرک (Haber Turk) گفته که پس از تصمیم آمریکا برای خروج نظامیانش از افغانستان، روند گفت‌وگوهای بین‌الافغانی و توافق‌نامه صلح واشنگتن با گروه طالبان وارد مرحله حساسی شده است.

وزیر امور خارجه ترکیه می‌گوید که به دلیل تشکیل نشدن هیئت‌های اشتراک کننده و عدم شفافیت در خصوص اشتراک در نشست استانبول، تصمیم بر آن شد که این نشست تا پس از عید فطر به تعویق افتد.

به گزارش خبرگزاری رشد، مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی خبر تُرک (Haber Turk) گفته که پس از تصمیم آمریکا برای خروج نظامیانش از افغانستان، روند گفت‌وگوهای بین‌الافغانی و توافق‌نامه صلح واشنگتن با گروه طالبان وارد مرحله حساسی شده است.

وی تاکید کرده که با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، ماموریت این کشور نیز پایان می‌یابد، اما مذاکرات در باره تصمیم‌گیری در ناتو مبنی بر اینکه پس از پایان ماموریت حمایت قاطع، چگونه از افغانستان به عنوان متحد این پیمان حمایت کنیم، ادامه دارد.

وزیر امو خارجه ترکیه با اشاره به نشست استانبول، گفته است: «تلاش‌ها بر این بود که نشست پیش از اول ماه می برگزار شود. دلیل آن نیز این بود که آمریکا قرار بود بر اساس توافق با طالبان در این تاریخ کاملا خارج شده باشد. همه معتقد بودند که در کنفرانس ترکیه توافق حاصل خواهد شد، اما این روند آسان نبود

او علاوه کرده که لازم نیست پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان عجله کنیم و تعویق در برگزاری نشست استانبول از دید تشکیل هیئت‌ها و مراحل تدارک مفید خواهد بود.

آقای اوغلو تصریح کرده است که تعویق در برگزاری نشست استانبول برای صلح افغانستان تا بعد از عید رمضان، در رایزنی با قطر، آمریکا و سازمان ملل متحد صورت گرفته است.

به گفته وی این نشست را رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه افتتاح می‌کند و در آن ۲۱ کشور، سه سازمان بین‌المللی و نمایندگان دولت افغانستان و گروه طالبان شرکت خواهند کرد.

وزیر امور خارجه ترکیه خاطرنشان ساخته است: «برگزاری این نشست بدون حضور طالبان معنایی ندارد و از آنجایی که هنوز هیئت‌ها تشکیل نشده و شفافیت در خصوص مشارکت در این نشست وجود ندارد، تصمیم گرفتیم که زمان برگزاری آن را به تعویق باندازیم

گفتنی است پیش از این وزارت امور خارجه ترکیه اعلام کرده بود که نشست ده روزه صلح افغانستان در استانبول با شرکت‌ مقام‌های بلندپایه دولت افغانستان و طالبان از روز ۲۴ اپریل برگزار خواهد شد.

این سومین بار است که نشست استانبول به دلیل کارشکنی گروه طالبان به تعویق می‌افتد. این نشست قرار بود به تاریخ ۱۶ اپریل برگزار شود، اما گروه طالبان اعلام کردند که آمادگی حضور در این زمان را ندارند و خواستار برگزاری این نشست تا بعد از رمضان شده بودند.

نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن