ترس و تشویق؛ دولت آلمان با مهاجران چه میکند؟
بسیاری از مهاجران افغان در آلمان از سرنوشت نامعلومشان ترس دارند در حالی که دولت آلمان و اتحادیهی اروپا اعلام کرده که پناهجویان بیشتری را اخراج خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری رشد، در اوج ترس و نگرانی، پناهجویان از اخراج و استقرار دوباره در مناطق ناامن، اروپا پیوسته میگوید که سهولتها و کمکهایی را برای کسانی که عودت میکنند در نظر خواهند گرفت.
این برنامهها و صحبتهای تشویقی ظاهراً نتوانسته ترسی را که مهاجران در کمپها در دل و ذهن دارند از بین ببرد.
گیرد مولر، وزیر همکاریهای انکشافی دولت فدرال آلمان دیروز (جمعه) گفت که کشورش برای مهاجرانی که داوطلبانه باز میگردند، ۱۵۰ میلیون یورو اختصاص داده است.
به گفتهی او، از این پول برای کسانی که درخواست پناهندگیشان قبول شده؛ اما به خواست خود دوباره به کشورشان باز میگردند نیز پرداخت خواهد شد.
مولر به روزنامه “آوگسبورگر آلگمانیه” گفته است که برای سه سال آینده هر سال پنجاه میلیون یورو برای برنامه بازگشت مصرف خواهد شد.
پس از شروع بحران مهاجرت به اروپا در آغاز سال ۲۰۱۵و آمدن حدود ۹۰۰هزار مهاجر به آلمان، این کشور مرزهایش را محکم کرد و در مقررات و قانون مهاجرتش تغییراتی به میان آورد.
اما با همهی این مسایل مهاجرانی از افغانستان هستند که در اوج بیسرنوشتی حتا تمرکز ذهنی خود را از دست داده و به گفتهی خودشان حتا نمیدانند که چه کار میکنند.
یکی از مهاجرانی که با دویچه وله گفتوگو کرده با نام مستعار فاروق خود را معرفی کرده و گفته است، پس از مدتی وقتی ذهنش از مسایل اخراج آرام میشود، دوباره این موضوع دامن زده میشود.
او گفته که به شدت از این موضوع ترس دارد و نمیداند که چه کاری باید بکند.
فاروق گفته که هریک از پناهجویانی که در کمپها زندگی میکنند چنین وضعیت دارند؛ به گفتهی او، مادرش هر شب از ترس و حملات هراسانگیز از خواب بیدار میشود.
آنان فقط ترس از اخراج دارند در حالی که دولت آلمان اخیراً روند بررسی پروندهها را سرعت داده و گفته است که شمار بیشتری اخراج خواهند شد.