در ۱۷ سال گذشته نزدیک به ۱۰۰ خبرنگار در افغانستان شهید شدهاند
بر بنیاد آمار نهاد حمایتکنندهی رسانههای آزاد افغانستان یا نی، در هفده سال گذشته نزدیک به یکصد خبرنگار رسانههای داخلی و خارجی در افغانستان شهید شدهاند.
به گزارش خبرگزاری رشد، محمد صابر فهیم، پژوهشگر نهاد نی می گوید که این شمار خبرنگاران از سوی طرفهای مختلف به شهادت رسیدهاند و هنوز حتا یک تن هم به اتهام شهید کردن خبرنگاران محاکمه و مجازات نشده است.
آقای فهیم گفت که در مدت زمان یادشده دستکم ۱۵۰۰ مورد خشونت بر ضد خبرنگاران در افغانستان صورت گرفته است.
ریاست جمهوری و وزارت اطلاعات و فرهنگ گفتهاند که از یک سال به اینسو کمیتهی مشترک حکومت و رسانهها زیر نظر معاون دوم ریاست جمهوری کار میکند و بیش از یک هزار پروندهی خشونت بر ضد خبرنگاران تا اکنون بررسی شده و در مورد شماری از پروندهها از سوی دادگاهها فیصله شده است.
سید حسین آقا سانچارکی، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت که شماری از پروندههای قتل و خشونت بر ضد خبرنگاران در نهادهای عدلی و قضایی نهایی شده و حتا برخی از عاملان آن محکوم به اعدام شدهاند.
سال ۲۰۱۷ میلادی خونین ترین سال برای خبرنگاران و کارمندان رسانهها در افغانستان بود. در این سال ۲۱ خبرنگار و کارمند رسانهای شهید شدند.
اما دو روز پیش برای نخستین بار به گونهی گروهی خبرنگاران در منطقهی شش درک کابل هدف حملهی انتحاری گروه داعش قرار گرفتند که در این رویداد ۹ خبرنگار و تصویربردار، به شمول یک خبرنگار و یک تصویربردار تلویزیون ۱، به شهادت رسیدند.
در این رویداد ۲۰ تن دیگر شهید و ۴۹ تن زخمی شدند.
در همین حال، مجلس نمایندگان کشور جان باختن خبرنگاران و تصویربرداران چندین رسانه را در حملهی دهم ثور امسال تاسف بار خواند و حکومت، به ویژه نهادهای امنیتی، را در تامین امنیت کارمندان رسانهای به کوتاهی متهم کرد.
برخی از قانون گذاران رسیدن داعشیان تا قلب شهر کابل و انجام حملههای خونین در کابل را پرسش برانگیز خواندند و از بررسی نشدن و شناسایی آدرسهای داعشیان از سوی حکومت، انتقاد کردند.