اجتماعیافغانستان

سیلاب های اخیر خسارات زیادی به مردم در ولایات مختلف وارد نموده و تلفات آن در حال افزایش است

سرپرست وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث می‌گوید از اثر سرازیرشدن سیلاب‌های پسین در ۲۳ ولایت کشور، ۹ تن جان باخته و ۷۴ تن دیگر زخم برداشته اند.
به گفته‌ سرپرست این وزارت، در پی این سیلاب‌ها نزدیک به یک‌هزار و ۸۰۰ منزل مسکونی تخریب شده و هم‌چنان بیش از بیست هزار جریب زمین زراعتی نیز از بین رفته است.
محمد عباس آخند، سرپرست وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، گفت: «در این ۲۳ ولایت، ۹ تن جان باخته و ۱۷۷۹ خانه نیز تخریب شده است.»
ولسوالی زارع ولایت بلخ، یکی از ولسوالی هایی بود که روز پنج‌شنبه هفته گذشته‌ سیلاب‌های تندی در آن جاری شد.
محمد یازده ساله می‌گوید در اثر سیلاب‌های پسین خانه‌ی شان تخریب شده و او دیگر فرصت زندگی کردن در آنجا را ندارد.
محمد به رسانه ها گفت: «سیلاب آمد، دو روز می‌شود که خانه ما را خراب کرد.»
راز محمد، باشنده محل، نیز گفت: «به کلی هیچ چیزی نمانده است. چیزی نتوانستیم باز شماره گیری کردیم، اول همسایه ما جمع شد، بعد از او ریسمان کشی کردند و ما مردم را از داخل اتاق کشار کرده گرفتند.»
محمد رحیمی، قریه‌دار، گفت: «سیلاب آمده خانه‌ها، مواشی مردم، زراعت مردم، سرک‌ها، پُل عبور و مرور مردم، راه مواصلاتی مرکز را به‌طور قطعی بند ساخته است.»
در همین حال، شماری از سیلاب‌زدگان از حکومت سرپرست و نهادهای مددرسان خواستار کمک استند.
محمد اکبر، باشنده ولسوالی زارع، گفت: «ما کجا بشینیم، جای من که خراب شد، چهار- پنج لک روپیه جای ما خراب شد، حویلی ما را خودت که دیدی.»
فضل الرحمن، باشنده ولسوالی زارع، گفت: «ما از امارت اسلامی و دفتر های خیریه می‌خواهیم که برای این مردم جداً یک کمکی صورت بگیرد.»
امان علی، بزرگ‌ قوم، گفت: «خواهش ما همین است که با ما کمک کنند که مردم ما از بین نروند.»
گفته می‌شود، در پی این سیلاب‌ها ۱۷۷۹ منزل مسکونی به گونه‌ کلی و قسمی تخریب و هم‌چنان حاصلات ۲۲هزار جریب زمین زراعتی نیز از بین رفته است.

برچسب ها
نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن