اجتماعیافغانستانبرگزیده های سایتتیتر یکجهان

عفو بین‌الملل:‌ زنان افغانستان از تمام جنبه‌های زندگی محروم شده‌اند

سازمان عفو بین‌الملل به مناسبت هشتم مارچ روز جهانی زنان می‌گوید که از زمان به قدرت رسیدن طالبان زنان از تمام جنبه‌های زندگی محروم شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رشد؛ سازمان عفو بین‌الملل امروز یکشنبه (۱۷حوت) در بیانیه‌ای گفته که سکوت را بشکنید و به نقض حقوق بشر در افغانستان پایان دهید.

بیانیه افزود: چهار سال پس از حکومت طالبان، این کشور همچنان کانون نقض حقوق بشر بدون کنترل و کاهش نیافته است، آزار و اذیت جنسیتی، شکنجه، بازداشت‌های خودسرانه و سانسور همه بدون هیچ گونه پاسخگویی واکنش جهان در بهترین حالت، ملایم.

این سازمان گفته که از زمان به قدرت رسیدن طالبان در سال ۲۰۲۱، افغانستان در سراشیبی نقض حقوق بشر قرار گرفته است. زنان از تمام جنبه‌های زندگی محروم شده‌اند، سوءاستفاده‌هایی مانند شکنجه و بدرفتاری، بازداشت‌های خودسرانه، ناپدید شدن‌های اجباری، سانسور و موارد دیگر با مصونیت مطلق ادامه دارد.

در بیانیه آمده که محدودیت‌های شدید بر حق آزادی بیان، تجمع مسالمت‌آمیز و مشارکت سیاسی زنان بدون کنترل باقی مانده است، ازگشت تنبیه بدنی و نبود قوه قضائیه مستقل، مشکلات را تشدید می‌کند و قربانیان را بدون هیچ گونه دسترسی به عدالت رها می‌کند.

ترینا وودود مدافع حقوق بشر می‌گوید در حالی که مردم افغانستان همچنان در این کابوس بی‌پایان گرفتار هستند، جامعه بین‌المللی هیچ اقدام معناداری انجام نداده است.

خبرگزاری رشد

برچسب ها
نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن