مداخله در امور انتخابات پذیرفتنی نیست
رییس جمهور غنی، مداخله در امور انتخابات را پذیرفتنی نمیداند و میگوید با کسانیکه در انتخابات مداخله نمایند، در هر سطحی که باشند برخورد جدی و قانونی خواهد شد.
آقای غنی تعهد میسپارد که به استقلالیت کمیسیون مستقل انتخابات حرمت خواهد گذاشت و حکومت هیچگاهی در انتخابات مداخله نخواهد کرد.
رییسجمهورغنی، در هنگام ثبت نام در فهرست نامهای رأی دهنده گان، وعده سپرد که انتخابات را از مداخلهها دور نگه خواهد داشت.
وی، از کمیسیون مستقل انتخابات نیز میخواهد که انتخابات را با صداقت و ایمان داری کامل برگزار کند: «هر مقام این حکومت مجبور است که به استقلالیت کمیسیون به دیده احترام بببیند و صیاد (رییس کمیسیون انتخابات) و بادغیسی (کمیشنیر کمیسیون انتخابات)! اگر کوچک ترین مداخله را دیدید، مستقیم به من اطلاع دهید؛ مداخله در امور انتخابات از اعضای امنیتی دفاعی یا ملکی حکومت قابل قبول نیست.»
در همین حال، رییس اجراییه، ناامنیها را چالشی فرا راه برگزاری انتخابات میداند، اما اطمینان میدهد که رهبری حکومت و نهادهای امنیتی، مسؤولیت های شان در برابر انتخابات را به گونۀ کامل انجام خواهند داد.
عبدالله عبدالله میگوید: «آن چیزهاییکه مسؤولیت ما است برای زمینه سازی برای برگزاری انتخابات در آن فعال باشیم و در این راستا اداره های مربوط از جمله نهادهای امنیتی وظایف را گرفتند و مصروف انجام کارهای خود استند.»
رییس اجراییه در بارۀ این که آیا اصلاحات به میان آمده در نظام انتخاباتی و کمیسیون های انتخابات بسنده استند یا نه چنین می گوید: «اصلاحات انتخاباتی متأسفانه کارش ناوقت آغاز شد، به همین علت کار کمیسیون هم به تأخیر آغاز شد. این یک چالش بود، اما تهیه فهرست رأی دهنده گان یکی از موارد بسیار اساسی است که از تقلبهای گسترده، از تقلبهاییکه در آن اصلأ رأی دهنده یی وجود نداشته باشد و صندوق بنام کسی ثبت شود و آرأ بنام کسی ثبت شود، از آن جلو گیری می کند.»
کمیسیون مستقل انتخابات، به تازه گی، ۲۸ماه میزان امسال را تاریخ برگزاری انتخابات مجلس نماینده گان و شوراهای ولسوالیها اعلام کرده است.
رییس اجراییه حکومت میگوید که این انتخاباتها در زمان تازه تعیین شده برگزار خواهند شد.