اجتماعیبرگزیده های سایت

۲۰ درصد افزایش در قیمت محصولات بادام دایکندی

مسوولان ریاست زراعت و مالداری ولایت دایکندی از افزایش ۲۰ درصدی قیمت بادام و کاهش ۱۰ درصدی این تولید خبر می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری رشد، مهدی موحدی، رییس زراعت و مالداری این ولایت می‌گوید که باغداران، امسال بیش از هفت هزار تن بادام محصول گرفته‌اند که این رقم، نسبت به سال گذشته، ۱۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

رییس زراعت دایکندی افزود که امسال قیمت بادام به سبب کم‌یاب بودن آن، ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. وی از وجود محصولات متنوع بادام به شمول بادام کفمل، کاغذی، ستاربایی خبر می‌دهد که قیمت آن‌ها تا ۴۵۰۰ افغانی هم رسیده است.

قربانعلی یکی ازدهقانان مرکز ولایت دایکندی دو صد سیر بادام را به بازار عرضه کرده است. وی به خبرنگار کلید گفت:«ما بادام سنگکی را فی سیر ۹۸۰ افغانی به فروش رساندیم و بادام سنگکی، ستاربایی و کاغذی در این ولایت رشد خوب می کند».

با آن‌هم، دهقانان این ولایت نبود ذخیره‌خانه‌ها، شرکت‌های پروسیس و خرابی سرک‌ها را چالش‌های جدی در راه رشد محصولات بادام عنوان کرده‌اند.

عدم تسهیلات پروسس بادام در زمانی مطرح می‌گردد که بهار امسال، بوستان نجفی، جوان مقیم دایکندی ماشین پوست‌کن بادام را ساخت. به گفته دهقانان، این ماشین، سهولت‌های را در پوست کندن بادام ایجاد کرده است.

بادام یکی از محصولات زراعتی عمده دایکندی است. جشن «گل بادام» به منظور معرفی و تبلیغ این تولید هر بهار در این ولایت برگزار می‌شود.

برچسب ها
نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن