افغانستانبرگزیده های سایتتیتر یکجهان

اتمر: پاکستان باید در قبال ایجاد تروریستان علیه دولت‌ها پاسخگو باشند

وزیر امور خارجه حکومت پیشین می‌گوید که پاکستان باید در قبال سرمایه‌گذاری در ایجاد گروه‌های نیابتی و تروریستی علیه دولت‌ها پاسخگو باشند.

به گزارش خبرگزاری رشد؛ حنیف اتمر وزیر امور خارجه حکومت پیشین امروز یکشنبه(۳حوت) در واکنش به حملات هوایی ارتش به ولایات شرقی در صفحه اجتماعی اکس نوشت: حملات دیشب اردوی ‎پاکستان بر خاک ‎افغانستان، که منجر به کشته‌شدن ده‌ها فرد ملکی بی‌گناه، ویرانی منازل مسکونی و نقض آشکار قواعد و اصول حقوق بین‌الملل گردید، مستوجب توجه و اقدام فوری شورای امنیت ملل متحد است.

وی افزود: این اقدام با بی‌اعتنایی کامل به اصول همزیستی مسالمت‌آمیز، حاکمیت ملی کشورها و حقوق بین‌الملل بشردوستانه صورت گرفته است.

به گفته‌ی اتمر این حملات هیچ‌گونه توجیه حقوقی و اخلاقی ندارد و با محکومیت شدید و نفرت گسترده مردم افغانستان روبه‌رو شده است. 

وزیر امور خارجه حکومت پیشین می‌گوید که برخلاف تصور نادرست اردوی پاکستان، چنین اقدامات نظامی نه‌تنها نقش بازدارنده‌ای در برابر تحریک طالبان پاکستان ایفا نمی‌کند، بلکه به تشدید ناامنی و بی‌ثباتی بیشتر منجر خواهد شد. بمباران خانه‌های مسکونی مردم افغانستان نه ابزار بازدارندگی مؤثر است و نه راه‌حلی معقول برای چالش‌های امنیتی.

او تاکید کرد که دولت و اردوی پاکستان باید با درایت و مسئولیت‌پذیری عمل کرده، از هرگونه تجاوز بر خاک افغانستان خودداری ورزند و در قبال سرمایه‌گذاری تاریخی خویش در ایجاد و حمایت از گروه‌های نیابتی و تروریستی علیه دولت‌های دیگر که اکنون پیامدهای آن دامن‌گیر خودشان شده است پاسخگو باشند.
 
اتمر می‌گوید که بی‌تردید، حملات دیشب خطر تشدید تنش، گسترش درگیری و خون‌ریزی و بروز پیامدهای جدی برای صلح و امنیت منطقه را افزایش می‌دهد همین نگرانی‌ها باید مبنای اقدام قاطع شورای امنیت ملل متحد قرار گیرد.

وزیر خارجه حکومت پیشین بیان داشت: تأمین صلح و امنیت، مبارزه قانونمند با تروریزم، جلوگیری از تجاوز و رعایت حقوق و آزادی‌های اساسی مردم در هر دو کشور، باید محور و هدف اقدامات شورای امنیت ملل متحد در راستای تأمین ثبات و امنیت پایدار باشد.
 
او افزود: با توجه به خطرات فزاینده متوجه صلح و امنیت کشور، رهبران طالبان نیز مسئولیت تاریخی و اساسی بر دوش دارند تا برای حفظ اتفاق و اتحاد ملی که تهداب صلح و امنیت پایدار و در نهایت بقای کشور است گام‌های مسئولانه، سنجیده و فوری بردارند.

به گفته‌ی اتمر این اقدامات باید شامل آغاز بی‌درنگ ‎گفتگوهای بین‌الافغانی به‌منظور تحقق مصالحه ملی، تضمین حقوق و آزادی‌های اساسی تمامی شهروندان و مشارکت معنادار آنان در تعیین سرنوشت و دفاع از کشور باشد.

خبرگزاری رشد

برچسب ها
نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن