افغانستانبرگزیده های سایتتحلیلتیتر یک

این حکومت، لیاقت حکومت کردن را ندارد

پس از ظهر امروز، کابل به شهر ارواح میماند که فقط در اطراف شفاخانۀ ایمرجنسی ارواح متحرک، روح های سرگردان، خلق بشدت سرگشته و دست به دعا را می‌بینید که دامن خدا را گرفته اند تا عزیزان شان نجات یابند. گزارشات رسیده اینست که در فاصلۀ یک هـفته، امنیت ملی کشور از هردو فاجعۀ پیهم کانتیننتال و تراژیدی چهاراهی صدارت با مواد جابجا شده در امبولانس، اطلاع قبلی داشت، اما اینکه جلوگیری نکرد یا نتوانست بشدت سوَال برانگیز است.

کدام نهاد امنیتی مسئول و پاسخگو می‌باشد، امنیت ملی، شورای امنیت، وزارت داخله، دفاع یا سرقوماندان اعلی، سوال اول؟

آیا این تراژیدی های پیهم، مولود سیاست خارجی نا متعادل و نامتعارف میباشد که به جنگهای استخباراتی و جنگهای نیابتی کشانیده، سوال دوم ؟

کدام مهره هـا یا نهاد های دولتی در تبانی با بازیگران خارجی زمینه ساز این فجایع خونین می‌باشند، سوال سوم ؟

آیا حکومت کنترول وضعیت را دارد یا در اختیار بازیگران خارجى بوده و حکومت قادر نیست کاری انجام دهد، سوال چهارم ؟

حکومت در مجموع مشکوک و غیرقابل اعتماد است، یا ستون پنجم درون دولت بشدت فعال گردیده است، سوال پنجم؟

وقتی حکومت در ۵ کلیومتری خود تضمین جان مردم را کرده نمیتوانید، رمز جنجال هـا و غوغاهـاى یکماهـۀ رهـبرى حکومت با بلخ  در ۵٠٠ کیلومتری و حذف عمده ترین پایگاه ضدتروریزم در شمال چیست، سوال ششم ؟

حکومتی که مسئولیت جان مردم را گرفته نمیتواند، میان دوست و دشمن تعریف روشن ندارد، بین حکومت و تروریزم خط سرخی کشیده نتوانسته است. حکومتی که بجای پرداختن به مسئولیت های اصلی، اولویت های ملی، امنیت و معیشت مردم، شبانه روزی در تلاش حذف رقبای سیاسی، قوم بازى، استفادهء غیر قانونى پول دولت میباشد، آیا قابلیت اعتماد و لیاقت حکومت کردن را دارد، سؤال سرنوشت مردم و گزینهء جدید میباشد که باید به آن پاسخ داد؟

به شهـدأ و زخمیان امروز کابل و سراسر کشور دعا مینماییم.

احمد ولی مسعود

نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن