افغانستان

برای تامین امنیت افغانستان آماده همکاری هستیم

 

 

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه گفته است که ناامنی‌ها در افغانستان روز به روز افزایش می‌یابد و برای تامین امنیت در این کشور، آماده‌ی همکاری با کابل و واشنگتن است.

اقای پوتین تاکید کرده است که آنان در همکاری مشترک با امریکا می‌توانند در مبازره با هراس‌افگنی در افغانستان گام‌های موثر بردارند.

او گفته است: “این یکی از بخش‌هایی‌ است که ما می‌توانیم با امریکا تلاش‌های مشترک به خرج دهیم. اگر بتوانیم کار مشترک انجام دهیم، این تلاش‌ها بیشتر موثر شده می‌تواند. ما شاهد تهدید روز افزون هراس‌افگنی جهانی استیم و می‌بینم که گروه‌های تندرو هراس‌افگن بخش‌های بیشتری را در مرزهای شمالی افغانستان تصرف می‌کنند.”

وزرات دفاع افغانستان از سخنان پوتین استقبال کرده، اما گفته است که وضعیت امنیتی کشور رو به بهبود است.

محمد رادمنش، معاون سخنگوی وزارت دفاع ملی در گفتگو با تلویزیون یک، با استقبال از سخنان پوتین گفت آن‌ها از هر کشور به شمول روسیه و چین که در تامین امنیت افغانستان همکاری کنند، استقبال می‌کنند.

دراین میان اما، برخی اگاهان باور دارند که روسیه برای دست یابی به منافع خود می‌خواهد با افغانستان همکاری کند.

اسدالله ولوالجی، آگاه نظامی در این مورد گفت که روسیه از نفوذ هراس‌افگنان در افغانستان و نزدیک شدن به مرزهای شمال کشور هراس دارد؛ از این رو با کابل دست همکاری دراز می‌کند.

این در حالیست که برخی مقام‌های افغان و امریکایی در گذشته مسکو را به پشتیبانی غیرمستقیم از جنگجویان طالب متهم کرده اند؛ اتهامی که مسکو آن را بی اساس خوانده است.

روسیه در حالی از وضعیت امنیتی کشور ابراز نگرانی می‌کند که درچند ماه پسین حمله‌های هوایی نیروهای خارجی افزایش یافته و مقام‌های امریکایی راهبرد کشورشان برای افغانستان و جنوب آسیا را تا این جای کار موثر گفته اند.

 

نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن