اجتماعیتیتر یک

بی‌کاری جدی‌ترین چالش فرا راۀ جوانان است


 

یک گزارش نهاد جهانی دموکراسی نشان می‌دهد که بی‌کاری و فساد اداری، از جدی‌ترین چالش‌ها، فراراه جوانان افغانستان استند.

به گزارش رشد، این گزارش که نتیجۀ گفت‌وگو‌های رو در رو با ۴ هزار جوان در ۳۴ ولایت است، میزان ناخَشنودی فزایندۀ جوانان را از حکومت وحدت ملی و سران این حکومت، نیز می‌رساند.

چنان‌که بسیاری از جوانان گفته‌اند که دیگر به شرکت در دورهای بعدی انتخابات حاضر نخواهند شد. در این گزارش، بی‌کاری و فساد اداری، جدی‌ترین چالش فراراه جوانان افغانستان عنوان شده است. چنان‌که بیش از ۸۰ درصد گفت‌وگو شونده‌گان، بر همین موضوع تأکید کرده‌اند و شمار اندکی از آنان، ناامنی و دست‌رسی نداشتن به آموزش و پروش را، از مشکلات شان گفته‌اند.

در گزارش آمد‌ه است که کم‌ترین درآمد ماهانۀ جوانان، در یک‌ماه، ۲ هزار افغانی و بیشترین درآمد ماهانه که تنها بیشتر از یک درصد جوانان آن را دارند، در حدود ۴۰ هزار افغانی است.

بی‌سواد ماندن نزدیک به ۴۰ درصد جوانان هم، موضوعی دیگری‌ست که در این گزارش به آن اشاره شده است و گفته شده‌است که تنها بیش از ۲۰ درصد جوانان مکتب را تمام کرده‌اند و شمار دانش‌آموخته‌گان دانشگاهی هم به ۱۱ درصد می‌رسد.

این‌همه، افزایش ناخُشنودی جوانان افغانستان را از عمل‌کرد حکومت وحدت ملی و رهبران این حکومت هم به‌دنبال داشته است.

چنان‌که پشتیبانی اندک، از حکومت وحدت ملی در میان دانش‌آموخته‌گان به ۴۶ درصد می‌رسد و ۳۶ درصد دیگر گفته‌اند که از حکومت پشتیبانی نمی‌کنند.

میزان ناخُشنودی از رهبران حکومت هم، در میان دانش‌آموخته‌گان، ۴۷ درصد‌ گفته شده است. جالب است که نفوذ هرکدام از سران حکومت، در هر بخش‌از کشور، بر میزان ناخُشنودی و خُشنودی از کارکرد آنان، اثرگذار بوده است.

گزارش، همچنان از بی‌باوری جوانان به پدیده‌هایی چون دموکراسی و انتخابات، حکایت دارد.

میزان بی‌باوری به این روندها، در میان دانش‌آموخته‌گان، بیشتر است و حتا بیشتر از ۵۰ درصد آنان، گفته‌اند که در صورت شرکت در انتخابات پارلمانی، به نماینده‌گان و احزاب کنونی رأی نخواهند داد.
در حالی که ۱۶ درصد دیگر، بر شرکت نکردن و رأی ندادن شان در انتخابات تأکید کرده‌اند.

 

نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن