افغانستانبرگزیده های سایتتیتر یک

حمایت حنیف اتمر از معترضین ولایات تخار و بدخشان

به گزارش خبرگزاری رشد؛ محمد حنیف اتمر وزیر امور خارجه حکومت پیشین بامداد امروز پنجشنبه(۱۸جدی) در صفحه اجتماعی اکس نوشت: من نیز صدا و فریاد خود را با اعتراضات برحق مردم ما در ‎تخار و ‎بدخشان همراه می‌کنم. خشونت علیه هم‌وطنان بی‌گناه و بی‌دفاع را به‌شدت محکوم می‌کنم و خواهان تأمین عدالت و پیگرد قانونی عاملان آن هستم.

وی از نهادهای حقوق بشری و ‎سازمان ملل متحد خواست که مسئولیت‌های خویش را به‌گونه جدی ایفا کرده و در پیوند به حوادث اخیر در تخار و بدخشان، تحقیقات مستقل، بی‌طرفانه و مؤثر انجام دهند.

اتمر افزود: استخراج بی‌رویه معادن در سراسر کشور، به‌ویژه در تخار و بدخشان، که با نقض قوانین ملی و معیارهای بین‌المللی، حقوق، معیشت و محیط‌زیست مردم را با خطر جدی مواجه ساخته است، نیازمند بررسی و تحقیقات مسلکی و بین‌المللی می‌باشد.

به گفته او ثروت و منابع طبیعی افغانستان باید در خدمت رشد و توسعه عادلانه اقتصادی مردم و تأمین صلح، امنیت و ثبات پایدار قرار گیرد، نه آن‌که سبب محرومیت بیشتر، گسترش فقر و شکل‌گیری بحران‌های تازه بی‌ثباتی و ناامنی شود.

وزیر امور خارجه حکومت پیشین از ادارات تخصصی سازمان ملل متحد، ‎بانک‌ جهانی و نهادهای مالی بین‌المللی نیز خواست که برای جلوگیری از بروز فاجعه‌ای دیگر در کشور، اقدامات عملی و مسئولانه روی دست گیرند و نگذارند منابع ملی افغانستان به «نفرین منابع طبیعی» آن‌گونه که در دیگر نقاط جهان تجربه و نام گذاری شده است به بحران‌های موجود افزوده شود.

حنیف اتمر خاطر نشان کرد که جریان‌های سیاسی و مدنی کشور نیز مسئولیت‌های مهمی بر عهده دارند که باید در چارچوب هم‌صدایی ملی، به‌گونه جدی و هماهنگ به آن رسیدگی کنند.

خبرگزاری رشد

برچسب ها
نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن