اخبار کوتاهافغانستانتیتر یک

سومین دور نشست صلح آغاز شد/ شک و تردید ها چیست؟

دور سوم نشست چهارجانبه صلح، امروز در اسلام آباد برگزار شد در این نشست بحث در مورد نقشه راه صلح تکمیل می‌شود.

هیات مذاکره کننده افغانستان به رهبری حکمت خلیل کرزی معیین سیاسی وزارت خارجه در این نشست شرکت کرده است.

به گزارش رشد،  نشست دومی در کابل برگزار شده بود و در آن اعضای آن توافق کردند که نمایندگان سه کشور،امریکا، پاکستان و چین به نمایندگان طالبان صبحت کنند و توافق آنها را بگیرند در گفتگوهای صلح شرکت نمایند.

سرتاج عزیز مشاور امور خارجی صدراعظم پاکستان در سخنرانی افتتاحیه اش ابراز امیدواری کرد که اشتراک کننده گان این نشست به نقشه راه برای صلح دست یابند.

وی گفت: ” من می خواهم تأکید کنم که پاکستان به گونه کامل این نگرانی های افغانستان را درک کرده است که خشونت های رو به افزایش از چالش های اساسی می باشد.

به گفته عزیز، کاهش خشونت باید از اهداف مهم باشد ما مطمئین هستیم که پروسه صلح در کاهش خشونت نقش مهم دارد.”

وی تأکید کرد که پاکستان برای تأمین صلح در افغانستان متعهد بوده و صلح در این کشور سبب کاهش خشونت در منطقه خواهد شد.

همچنان در این نشست هرچند یکی از موضوعات آن «نقشه راه صلح» گفته شده بود اما بحث‌ها در مورد آن تکمیل نشده و این نقشه راه اعلام نشد.

مقام‌های دولت افغانستان امیدوار هستند که نتیجه کار  نشست سوم، و گفتگوها در مورد صلح نتیجه دهد.

احمد شکیب مستغنی، سخنگوی وزارت خارجه افغانستان می گوید انتظار میرود نقشه راه برای از سرگیری مذاکرات صلح با گروه طالبان در نشست امروزی نهایی شود.

اما احمد رشید، تحلیلگر پاکستانی که تا کنون چندین کتاب در مورد مسایل افغانستان نیز نگاشته است، در مورد پیشرفت در مذاکرات صلح به دیده شک و تردید می نگرد.​

آقای رشید می گوید: “مردم باید از روند مذاکرات صلح آگاه باشند. ما شاهد مذاکرات پنهان بین این چهار کشور هستیم. مردم از آنچه جریان دارد، هیچ آگاهی ندارند که این گروه چهار کشور در مورد کدام مسایل می خواهد با طالبان صحبت کند؟”

طالبان هفته گذشته پیش شرط های شان را برای پیوستن به مذاکرات صلح مطرح کردند. آنان خواستار رهایی اعضای زندانی آن گروه، حذف نام اعضای ارشد آن گروه از فهرست سیاه ملل متحد و خروج سربازان خارجی از افغانستان می باشند.

جنرال کمبل می گوید نیرو های امنیتی افغان فراتر از سال ۲۰۱۶ نیز به حمایت خارجی به ویژه در بخش هوایی نیاز خواهند داشت.

اما جنرال جان کمبل، قوماندان عمومی نیرو های امریکایی و ناتو در افغانستان می گوید که افغانستان هنوز هم با تهدیدات امنیتی روبرو می باشد و کابل برای شکست دادن گروه طالبان، شبکه حقانی و شبکه القاعده به حمایت دوامدار ایالات متحده نیاز دارد.

جنرال کمبل می افزاید: ​”این تهدیدات یقینن ناچیز نیست که روند انتقال را در سراسر افغانستان با خطر مواجه نسازد. تهدیدات را که افغانستان با آن روبرو است، به توجه و حضور دوامدار ما (امریکا) نیاز دارد.”

جنرال کمبل که هفته گذشته در یک جلسه استماعیه کمیته خدمات قوای مسلح مجلس سنای امریکا صحبت کرد همچنین گفت که واشنگتن تصمیم گرفته است از جنگ با گروه طالبان دست بکشد.

کارشناسان می گویند که این اظهارات قوماندان نیرو های امریکایی و ناتو در افغانستان به معنی تشویق گروه طالبان برای پیوستن به مذاکرات صلح می باشد.

از جانب دیگر، عبدالله عبدالله، رئیس اجراییه افغانستان روز پنجشنبه در مورد آغاز مذاکرات صلح بین حکومت و گروه طالبان در ظرف شش ماه آینده ابراز امیداوری کرد.

آقای عبدالله گفت که حکومت افغانستان با شماری از اعضای گروه طالبان که مایل به مذاکره می باشند، تماس هایی برقرار کرده است.

دور اول نشست چهارجانبه صلح در اسلام آباد و دور دوم آن در کابل برگزار گردیده بود و در آن توافق شده بود که دور سوم آن در ۱۷ دلو در اسلام آباد برگزار گردد.

دور نخست گفتگوهای صلح در ماه سرطان امسال میان نمایندگان دولت افغانستان و طالبان در پاکستان برگزار شده بود اما نشر خبر مرگ ملاعمر رهبر پیشین طالبان روند گفتگوهای صلح را متوقف ساخت. گروه هماهنگی نشست های چهارجانبه در تلاش است که روند گفتگوهای صلح دوباره شروع شود.

 

نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن