اجتماعیافغانستانبرگزیده های سایتتیتر یک

محقق: فشارهای مذهبی و ناموسی طالبان بالای هزاره‌ها دشمنی‌ها را بیشتر از پیش ایجاد می‌کند

رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان می‌گوید که علاوه بر فشار‌های نظامی، سیاسی و امنیتی گروه طالبان که بالای مردم هزاره است و فشارهای مذهبی و ناموسی این گروه بالای مردم ما شکاف‌های اجتماعی را وسیع تر و دشمنی‌ها را بیشتر از پیش ایجاد می‌کند.

به گزارش خبرگزاری رشد؛ محمد محقق رهبر حزب اسلامی مردم افغانستان بامداد امروز شنبه(۲۶ثور) در یاداشتی نوشت: در کشورهای اسلامی احوال شخصیه از قوانین عمومی کشور مستثنی است قوانین فرعیه در امور اجرایی حقوقی و جزائی بر همه یکسان است ولی قوانین احوال شخصیه مانند امور دینی و مذهبی ؛ نکاح ، طلاق میراث و حضانت اطفال و اجرءات در امور عبادی مذهبی و غیره هر کتله دینی و مذهبی مربوط به خوشان است.

وی افزود: در کشور عراق مسلمان شیعه در امور مذهبی دیوان شیعی دارند و سنی دیوان سنی دارند و مسیحیان بر اساس قوانین کلیسا امور دینی شان را آزادانه اجراء می‌کنند.

محقق یاد‌آور شد که در افغانستان هم در گذشته احوال شخصیه مذهب شیعه در چوکات فقه خود شان اجراءات می‌شده و در دوران جمهوریت در قانون اساسی مصوب لوی جرگه قانون اساسی۱۳۸۲ از این هم یک گام فراتر گذاشته شده که مذهب جعفری به حیث مذهب رسمی شناخته شد ولی با روی کار آمدن امارت طالبان نه تنها مذهب جعفری را از رسمیت انداختند که فشارهای زیادی علیه اجراءات مذهبی شیعه و احوال شخصیه آنان انجام شده است از جمله در این روز ها دو مورد از آن که رسانه‌ای شده‌اند.

به گفته محقق اهانت به یک عالم ، امام جمعه و مدرس شناخته شده شیعه در کابل به نام حجت الاسلام شریفی که ایشان را به خاطر اجراء عقد و نکاح مؤقت یک زوج شیعی لت وکوب و اهانت نموده وقرارگفته ایشان که ده‌ها عالم شیعه در حوزات پولیس جلب و از آنان التزام گرفته شده که نباید عقد و نکاح به طریقه رایج شیعی انجام دهید در صورت تخلف مجرم شناخته شده ومدت شش ماه حبس در انتظار تان‌است.

رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان گفت که ادعای زوجیت از سوی اسد‌الله نام یک پیر مرد پشتون تبار در دایکندی بالای یک دختر خانم جوان متأهل هزاره و ایجاد فشار بدون دلیل محکمه طالبان بر این زوج جوان و به حبس کشانیدن بستگان آنان و فراری ساختن زوج نام‌برده را از منطقه شان و مسایل دیگر از این قبیل است.

محقق بیان داشت: علاوه بر فشار های نظامی سیاسی و امنیتی که بالای مردم هزاره است این فشارهای مذهبی و ناموسی شکاف‌های اجتماعی را وسیع تر و دشمنی‌ها را بیشتر از پیش ایجاد می‌کند.

وی ابراز امیدوارم کرد که اداره طالبان بر سر عقل آمده حد اقل برای مصالح خودشان هم که شده حریم احوال شخصیه مردم هزاره و شیعه را بیشتر از این مورد تعرض قرار ندهند و برآتش نزاع‌ها باروت نریزند که عواقب آن به نفع هیچ طرف نمی‌باشد‌.

خبرگزاری رشد

نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن