افغانستانبرگزیده های سایتتیتر یک

پس از سال‌ها سکوت.. پاکستان تماس‌های تلفنی بن لادن را فاش ساخت

سال‌هاست از کشته شدن اسامه بن لادن رهبر اصلی گروه القاعده می‌گذرد اما روایت‌ها درباره آخرین لحظات زندگی‌اش در مخفیگاهش در آبوت آباد پاکستان را گویا پایانی نیست.

در آخرین اظهارات درباره چگونگی شناسایی مخفیگاه بن لادن، عمران خان، نخست وزیر پاکستان دوشنبه ۳۰ سرطان در گفت‌وگو با شبکه «فاکس نیوز» اعلام کرد که دستگاه اطلاعاتی پاکستان اطلاعاتی را به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا CIA گزارش کرده بود که به آنها در پیدا کردن اسامه بن لادن، بنیانگذار سازمان القاعده و کشتن او کمک کرده است.

به گزارش فرانس پرس عمران خان، نخست وزیر پاکستان طی سفرش به ایالات متحده آمریکا گفته: «اداره اطلاعات (پاکستان) خود اطلاعاتی که شناسایی مخفیگاه اسامه بن لادن برای (آمریکائی‌ها) ممکن ساخته را در اختیار آنها قرار داده است».

داده‌های تلفنی

او همچنین در این‌باره افزود: «اگر از سازمان سیا بپرسید، اداره اطلاعات (پاکستان) است که با کمک داده‌های تلفنی مربوط به مخفیگاه اول او را تقدیم کرده است».

اسامه بن لادن بنیان‌گذار و رهبر گروه القاعده در ماه مه سال ۲۰۱۱ به دست نیروهای ویژه آمریکایی در مخفیگاه حفاظت شده‌اش در آبوت آباد واقع ۱۰۰ کیلومتری شمال اسلام آباد، پایتخت پاکستان کشته شد.

پاکستان که تاکنون درباره اسامه بن لادن، هیچ گونه اظهار نظری نمی‌کرد اکنون اما گفته که خود داده‌های تماس‌های تلفنی بن لادن را در اختیار آمریکایی‌ها قرار داده است اطلاعاتی که به یافتن مخفیگاه بن لادن و کشته شدن او توسط نیروهای ویژه آمریکایی کمک کرده است.

چالشی برای دولت پاکستان

در کتابی که در سال ۲۰۱۸ چاپ و منتشر شده، اسد درانی، ژنرال بازنشسته پاکستانی که طی سال‌های ما بین ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۲ ریاست دستگاه اطلاعاتی پاکستان را بر عهده داشت یادآور شده بود که احتمالا پاکستان واشینگتن را از مخفیگاه بن‌لادن مطلع ساخته است و «در این‌باره اظهار بی اطلاعی می‌کند» زیرا که اعلام «همکاری با ایالات متحده درباره شخصی مثل بن لادن احتمالا می‌توانست به چالشی برای دولت (پاکستان) تبدیل شود».

در راستای تلاش برای تحکیم روابط میان دو کشور، آمریکا و پاکستان، عمران خان، نخست وزیر پاکستان در سفری به واشینگتن با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا دیدار کرده است.

از زمان انتخاب عمران خان، قهرمان سابق کریکت، به مقام نخست وزیری پاکستان در سال گذشته این اولین سفر او به کاخ سفید است که طی آن با انجام ملاقات‌هایی با مقامات آمریکایی برای تحکیم روابط کشورش با آمریکا تلاش خواهد کرد.

برچسب ها
نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن