
وزارت امور خارجه روسیه حمله اخیر گروه تروریستی داعش به زندان شهر «جلال آباد» واقع در شرق افغانستان را به شدت محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری رشد، وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای اعلام کرد که مسکو با شدیدترین لحن، حمله تروریستی گروه داعش به زندان “جلالآباد” در شرق افغانستان را محکوم میکند.
در بیانیه دستگاه دیپلماسی روسیه که در سایت این وزارت منتشر شده گفته شده است: «مسکو حمله شبه نظامیان گروه بین المللی تروریستی داعش را که در تاریخ ۳ آگست در زندانی در شهر جلال آباد در شرق افغانستان انجام و منجر به کشته شدن حداقل ۲۹ نفر شد، به شدت محکوم می کند».
در بیانیه وزارت امور خارجه روسیه همچنین آمده است: «این حمله تروریستی، مانند سایر حملات اخیر این گروه در شهرهای دیگر افغانستان نشان می دهد که داعش همچنان تهدیدی جدی برای امنیت کشورها بوده و اقدامات اخیر این گروه بار دیگر تأیید کرد که خطر داعش به عنوان عامل مهمی در بی ثبات کردن اوضاع منطقه هنوز باقی است.”
وزارت امور خارجه روسیه در ادامه میافزاید: «ما تأکید می کنیم که مقامات جمهوری اسلامی افغانستان و فرماندهی نیروهای ایالات متحده و ناتو مستقر در این کشور اقدامات هدفمند، هماهنگ و جامع را برای از بین بردن کامل مراکز حضور داعش در افغانستان انجام دهند».
حمله نیروهای گروه «دولت اسلامی» (داعش) به زندان جلالآباد در شرق افغانستان شامگاه یکشنبه ۱۲ اسد ساعت ۱۸:۴۵ آغاز شد و تا بعد از ظهر دوشنبه ۱۳ اسد همچنان ادامه داشت.
مهاجمان ابتدا در حمله انتحاری یک موتر بمبگذاریشده را در مقابل دروازه ورودی ساختمان زندان جلالآباد منفجر کردند و سپس با نیروهای امنیتی درگیر شدند.
عطاالله خوگیانی، سخنگوی والی ننگرهار صبح دوشنبه به منابع خبری افغانستان گفت شمار کشتهشدگان ۲۹ است که پیکرهای آنها به بیمارستان منتقل شده است. در پی این حمله بیش از ۵۰ تن دیگر زخمی شدند.
سخنگوی والی ننگرهار پس از پایان درگیری در توییترش نوشته است که از ۱۷۹۳ زندانی موجود در این زندان، بیش از ۱۰۲۵ نفر تلاش کردند که از زندان فرار کنند که مجددا از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان بازگردانده شدند. اما تعدادی لادرک هستند.
به گفتۀ منابع، در این زندان نزدیک به ۳۰۰ زندانی داعش، زندانی بودند.
