افغانستانبرگزیده های سایتتحلیلتیتر یک

محسنی: ترس دارم که در آینده نه چندان دور انتقال جنازه‌ی برخی افراد به داخل موضوع مهم مذاکره با طالب باشد

سید باقر محسنی آگاه امور بین‌المللی می‌گوید که با ادامه وضعیت ترس‌ام از آن است که در آینده‌ای نه چندان دور، انتقال جنازه‌ی برخی افراد به افغانستان، موضوع مهم مذاکره با طالب قرار گیرد و از اجازه و موافقت طالب‌ها سپاس‌گزار شویم.

به گزارش خبرگزاری رشد؛ سید باقر محسنی آگاه امور بین‌الملل امروز یکشنبه(۲۷ثور) در صفحه اجتماعی اکس نوشت: مخالفت سیاسی، قاعده و اصول دارد. مخالفت بی هدف، تاثیر و اعتبار مخالف را از بین می برد. تا اکنون اکثر چهره‌های ضد طالبانی، مخالفت شان را به شکل دادخواهانه و مطالبه گرایانه مطرح نموده اند.

وی افزود: خواست‌ها چنان است که در ذیل یک ساختار و نظام مستقر و در شرایط ثبات معنی پیدا می‌نماید.‌

به گفته‌ی محسنی اگر اینطور ادامه یابد، موثر تر آن است که همه به افغانستان برگردند، با پشتوانه و حمایت مردمی خواست‌های شان را بر طالب تحمیل نمایند. تصمیم سخت و دشوار، اما شجاعانه به نظر می‌رسد.

خداوند برای همه‌ای چهره‌های مخالف طالب عمر طولانی عطا فرماید، انسان زندگی ابدی در این دنیا ندارد؛ اما ترس‌ام از آن است که در آینده ای نه چندان دور، انتقال جنازه‌ی برخی افراد به افغانستان، موضوع مهم مذاکره با طالب قرار گیرد و از اجازه و موافقت طالب‌ها سپاسگزار شویم.

محسنی بیان داشت: بدتر از آن و عبرت بزرگ، سرنوشت مخالفان ابزاری نظام ایران در خارج است که نه تنها مایه بدنامی برای ایران، بلکه لکه ننگ و شرم ساری برای بشر و انسان به شمار می‌روند. طالب با تهدید و فشار داخلی و مردمی مواجه نیست و الا اگر شجاع و با هدف باشیم، هیچ کاری از دست آن‌ها بر نمی‌آید.

به یاد داشته باشیم و نگاه ما به سیاست و تحولات منطقه‌ای منطبق بر این باشد که افغانستان برای اروپا و آمریکا دیگر اهمیت گذشته را ندارد و حتی در صورت تمایل، اجازه ای حضور در افغانستان، نه تنها در سطح گذشته، بلکه حتی بازگشایی اماکن دیپلماتیک خود را نیز به سختی بدست بیاورند.
سه کشور ایران، روسیه و چین، دسیسه پیمان دوحه را خنثی نمودند و اگر یادمان باشد، ملابرادر مدت یک هفته با شکنجه و فشار در زندان به سر برد، عباس استانکزی به طور کلی از کشور اخراج شد تا مطابق سیاست‌های منطقه ای عیار شوند.

اعلامیه‌های شماری مخالفان پس از اظهارات شهاب‌الدین دلاور حکایت از تمایل جدی برای برگشت به افغانستان دارد. بهتر است ریسک‌ها و خطر های آبرومندانه را در داخل افغانستان قبول کنیم.

خبرگزاری رشد

نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن