افغانستانبرگزیده های سایت

۲۰۱۷ خونین ترین سال برای خبرنگاران بود

مسوولین نهاد “نی” یا حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان امروز پنجشنبه طی نشست خبری درکابل گزارش سالانه این نهاد را در باره وضعیت خبرنگاران به نشر رساند که نشان میدهد سال ۲۰۱۷ خونین ترین سال برای خبرنگاران بوده است.

به گزارش خبرگزاری رشد، درگزارش سالانه “نی” ۱۴۱ مورد خشونت علیه خبرنگاران در سال ۲۰۱۷ ثبت شده است که شامل قتل، زخمی شدن، لت و کوب، تهدید، اهانت و بازداشت می باشد.

مجیب خلوتگر رئیس اجرایی “نی” گفت: این مار است که تا دیروزجمع آوری شده بود و حمله انتحاری امروز در خبرگزاری صدای افغان(آوا) این آمار را افزایش خواهد داد که امسال را خونین بارترین سال میسازد.

سه حمله انتحاری صبح امروز درخبرگزاری صدای افغان(آوا) صورت گرفت که تعداد از هموطنان ما شهید شدند.

رئیس اجرایی نی می گوید: ۱۴ مورد قتل، ۲۳ مورد زخمی، ۱۴ مورد بازداشت، ۲۱ مورد لت و کوب و ۶۹ مورد تهدید و اهانت می باشند.

آقای خلوتگرافزود: ۶۲ مورد خشونت ازسوی حکومت، ۴۲ مورد ازسوی تروریستان، ۲۶ مورد از سوی اشخاص ناشناس و ۱۱ مورد هم خشونت های درون سازمانی علیه خبرنگاران به ثبت رسیده است.

رئیس اجرایی نی گفت: آمارنشان می دهد که ۴۴ درصد خشونت را دولت انجام  داده ۱۸ درصد افراد ناشناس، ۸ درصد مالکان رسانه ها و ۳۰ درصد را ترویستان.

خلوتگر گفت: تعداد از دوسیه های قتل و خشونت علیه خبرنگاران بررسی شده و تعداد هم تحت بررسی قرار دارد.

رئیس اجرایی نی می گوید: افزایش سرسام آور خشونت و قتل علیه خبرنگاران  یک صدمه کلان برای آزادی بیان و کار رسانه ای است.

سید مهدی علوی نژاد خبرنگار افغان می گوید: وضعیت جاری کار رسانه ای را در افغانستان دچار ساخته و ادامه چنین وضعیت به روند آزادی بیان را صدمه بزرگ وارد خواهد کرد.

در سال جاری حمله بالای تلویزیون شمشاد، ولسی جرگه، خبرگزاری صدای افغان آوا چندین رادیو محلی در ولایات غور بغلان و ننگرهار افغانستان انجام شد

محمد رقیب فیاض – کابل

نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن