واشنگتن پُست گزارش دادهاست که پس از توافقنامه امریکا و طالبان در دوحه، نیروهای امریکایی همچون بخشی از توافق خروج، ده پایگاه را در افغانستان بستهاند.
به گزارش خبرگزاری رشد، این روزنامه امریکایی میگوید که پیامدهای خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، روشن نیست. بر بنیاد گزارش واشنگتن پُست، بسته شدن پنج پایگاه، بخشی از توافق طالبان و امریکا در توافقنامه دوحه بود.
با بسته شدن این پایگاهها، امریکا هزاران سربازش را از افغانستان بیرون ساختهاست.
این پنج پایگاه در ارزگان، هلمند، لغمان و پکتیا بودند.
پنج پایگاه دیگری که امسال بسته شدهاند، در ننگرهار، بلخ، کابل، فاریاب و زابل قرار داشتند.
مایک پومپئو، وزیر خارجه امریکا روز شنبه میگوید که دانلد ترمپ، رییسجمهور این کشور نمیخواهد نیروهای امریکایی در بخشهایی بمانند که حضورشان برای امریکا منافع امنیتی واقعی نداشته باشد.
او که با شبکه فاکس نیوز دربارۀ خروج نیروهای امریکایی از افغانستان گفتوگو کردهاست، میگوید که تأمین امنیت امریکا به شمار نیروهای این کشور در بیرون بستگی ندارد و نیروهای امریکایی توان پاسخگویی را به تهدیدها دارند.
او افزود که هدف رییسجمهور امریکا از خروج نیروهای این کشور از افغانستان، دور نگهداشتن این نیروها از خطر است: “رییسجمهور ترمپ واضیح گفته است که ما از سرزمینمان دفاع خواهیم کرد؛ اما وقتی که حضور سربازانمان در جایی، برای امریکا و متحدانمان نتایج امنیتی واقعی نداشته باشند، آنان را در خطر قرار نمیدهیم.”
او میافزاید که پس از توافقنامۀ دوحه، تهدیدها در برابر نیروهای امریکایی در افغانستان کاهش چشمگیری داشتهاند؛ اما سطح خشونتها در افغانستان هنوز هم بلند است.
پیش از این، ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو هشدار میدهد که هرگاه نیروهای خارجی بهگونۀ عجولانه از افغانستان بیرون شوند، ممکن است دستآوردها در این کشور، نابود شوند.
او تأکید کرد که درصورتی که به حضور نظامی ناتو درافغانستان بهگونۀ مسؤولانه پایان داده نشود، این کشور باردیگر به بستر سازماندهی حملههای هراسافگنانه، مبدل خواهد شد.
او افزود: “اگر خیلی زود بیرون شویم، اگر خیلی عجولانه ترک کنیم، ممکن است همۀ دستآوردهایی که بهدست آوردهایم را از دست بدهیم. و این یک پروژۀ خطرناک است. بنا بر این، آنچه اکنون روشن است این است که ایالات متحده قصد کاهش دارد، اما آنان قصد ترک افغانستان را ندارند.”
از سویی دیگر، اچآر مکماستر مشاور پیشین امنیت ملی ایالات متحده امریکا با انتقاد سخت از خروج شتابزده نیروهای امریکایی از افغانستان، آن را نفرتانگیز میداند.
مکماستر میگوید که دولت دانلد ترمپ، رییسجمهور امریکا با بیرون کشیدن سربازان از افغانستان، یک پیروزی به طالبان میبخشد و این طرح نرفتانگیز است.
او در گفتوگو با شبکۀ خبری سیبیاس امریکا هشدار میدهد که هرگاه طالبان در بخشهای وسیعی از افغانستان حضور یابند، برای سازمانهای هراسافگن که بهگفتۀ او میخواهند در برابر امریکا به اندازۀ حملههای یازههم سپتمبر کشتار مرتکب شوند، پناه خواهند داد و از آنها، پشتیبانی خواهند کرد.
نزدیک به ده روز پیش، پنتاگون اعلام کرد که بربنیاد دستور ترمپ، شمار نیروهای این کشور در افغانستان تا ۲ هزار و ۵۰۰ تن کاهش خواهد یافت.
کریستوفر میلر، سرپرست وزارت دفاع امریکا گفت که شمار سربازان این کشور تا ۱۵ ماه جنوری سال آیندۀ میلادی در افغانستان و عراق به ۲ هزار و ۵۰۰ تن کاهش خواهد یافت.
او افزود که این تصمیم بنا بهدستور رییسجمهور ترمپ پس از مشوره با مقامهای امنیتی این کشور، صورت گرفتهاست تا شمار نیروها در افغانستان و عراق، کاهش یابند.