افغانستانتیتر یک

طالبان برای توسعه توانایی پهپادی خود به تولید داخلی روی آورده‌اند

گزارشی می‌گوید طالبان در کنار خرید و تغییر پهپادهای تجارتی، تلاش‌ها برای تولید داخلی این تجهیزات را نیز افزایش داده‌اند؛ روندی که به گفته مقام پیشین امنیتی افغانستان می‌تواند بخشی از تغییر رویکرد طالبان در حوزه فناوری نظامی باشد.

به گزارش خبرگزاری رشد؛ بر اساس گزارشی که وب‌سایت “Who What Why” منتشر کرده، طالبان با وجود مشکلات اقتصادی، روی توسعه توانایی‌های پهپادی خود تمرکز کرده‌اند و در کنار استفاده از پهپادهای تجارتی تغییر‌یافته، به دنبال ساخت نمونه‌های داخلی هستند.

احمد ضیا سراج، رییس پیشین ریاست امنیت ملی افغانستان، گفته است طالبان پیش از بازگشت به قدرت بیشتر از فناوری‌های تجارتی موجود در بازار، به‌ویژه پهپادهای تجارتی، استفاده می‌کردند و این تجهیزات را برای کاربردهای نظامی تغییر می‌دادند.

به گفته سراج، طالبان همچنان پهپادهای تجارتی وارد و برای استفاده‌های نظامی تغییر می‌دهند، اما تمرکز آنان اکنون بیشتر بر تولید داخلی قرار گرفته است.

او افزوده است که بخش قابل توجهی از پهپادهای مورد استفاده طالبان از شرکت‌های چینی خریداری می‌شود و این تجهیزات نسبت به مدل‌هایی که طالبان پیش از بازگشت به قدرت استفاده می‌کردند، هزینه بیشتری دارد.

گروه‌های مسلح در افغانستان طی سال‌های گذشته از پهپادهای تجارتی برای اهداف مختلف استفاده کرده‌اند. افزایش دسترسی به این فناوری در سطح جهانی، استفاده نظامی از پهپادهای کوچک و تجارتی را برای گروه‌های غیردولتی نیز آسان‌تر کرده است.

تمرکز طالبان بر تولید داخلی پهپادها، در صورت تأیید، نشان‌دهنده تلاش برای کاهش وابستگی به تجهیزات وارداتی و ایجاد ظرفیت فنی داخلی در حوزه نظامی است. با این حال، میزان واقعی توانایی تولید، نوع پهپادها و ظرفیت عملیاتی این برنامه به‌طور مستقل روشن نیست.

از نظر منطقه‌ای، گسترش توانایی پهپادی افغانستان می‌تواند نگرانی‌های امنیتی کشورهای همسایه را افزایش دهد؛ به‌ویژه اگر این فناوری در عملیات برون‌مرزی یا در درگیری‌های منطقه‌ای مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین، شفافیت درباره منبع تجهیزات و نوع استفاده از آن برای ارزیابی پیامدهای امنیتی این روند اهمیت دارد.

نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن