حکومت اراده برگزاری انتخابات شفاف را ندارد

شبکۀ اصلاح و تغییر، انتخابات را یگانه راه حفظ نظام و تسهیل در مشارکت سیاسى شهروندان خوانده مى گوید که بحران عدم مشروعیت و تنش هاى درون حکومتى، تصامیم و اجراآت حکومت را متاثر کرده و دامنۀ تنش های قومی، زبانی و گروهی را گستردهتر ساخته است.
به گفته این شبکه، انتخابات و مردم سالارى؛ یکی از ارزشمندترین دستاوردهای مردم افغانستان و جامعه جهانی در سال های اخیر بوده است؛ اما ادامه حکومت وحدت ملی و آینده مبهم انتخابات، در حال از بین بردن شیرازۀ دیموکراسی است.
اعضاى شبکه اصلاح و تغییر مى گویند که نزدیک به چهار سال، از عمر حکومت وحدت ملی میگذرد؛ اما هنوز زدوبندهای درونی حکومت بر سر تقسیم قدرت به پایان نرسیده و تنشهای سیاسی بیشتر اوج گرفته است.
محمد سنگر امیرزاده رییس شبکه اصلاح و تغییر که امروز در یک نشست خبرى صحبت مى کرد، از آنچه که عدم توان و اراده حکومت براى برگزارى انتخابات مى خواند نگرانى نموده، از جامعه جهانى و متحدین مردم افغانستان خواست در راستاى برگزارى انتخابات، انتقال مدیریت سیاسى و تشکیل دولت قانونى اقدام کنند و ملت افغانستان را یارى رسانند.
موصوف گفت که حکومت وحدت ملی، هیچگونه فعالیت قابل محسوس در قسمت برگزاری انتخابات و یا برنامۀ مشخص امنیتی برای برگزاری انتخابات روی دست ندارد و با این حال، آینده انتخابات در نزد مردم بسیار مبهم است.
این درحالى است که حکومت افغانستان، بارها گفته است که اراده قوى براى برگزارى انتخابات را دارد و کمیسیون مستقل انتخابات، ١۶ سرطان سال ١٣٩۶ را روز برگزارى انتخابات ولسى جرگه وشوراهاى ولسوالى اعلام کرده است.
همچنان سیدمیثم احسانی معاون سیاسی شبکه اصلاح و تغییر، در نشست امروز گفت که بحران عدم مشروعیت و تنش هاى درون حکومتى، تصامیم و اجراآت حکومت را متاثر ساخته و دامنه تنشهای قومی، زبانی و گروهی را گستردهتر ساخته است.
همچنان وى گفت که مدیریت ضعیف و اقدامات تنشآلود حکومت، سبب گردیده تا بحران های سیاسی، تفرقۀ قومى، لسانى، حزبى، دامنه نا امنی گسترش یابد و درحالیکه نزدیک به چهارسال از عمر حکومت میگذرد؛ اما هنوز زدوبندهای درونی حکومت بر سر تقسیم قدرت به پایان نرسیده و تنشهای سیاسی بیشتر اوج گرفته است.
اما وى تاکید کرد که انتخابات، یگانه راه حفظ نظام و تسهیل در مشارکت سیاسى شهروندان و مىکانیزم موثر در جهت مشروعیت سیاسى حکومت مى باشد.
