تیتر یکجهان

وزیران خارجه پاکستان و ترکیه درباره فلسطین گفت‌وگو کردند

اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر خارجه پاکستان، و هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، در یک تماس تلفنی درباره روابط دوجانبه، تحولات منطقه‌ای و اوضاع فلسطین گفت‌وگو کردند. دو طرف همچنین از اقدامات بریتانیا در برابر شهرک‌های اسرائیلی و حمایت از راه‌حل دو دولتی استقبال کردند.

به گزارش خبرگزاری رشد؛ اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر خارجه پاکستان، و هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، روز چهارشنبه در یک تماس تلفنی درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای گفت‌وگو کردند.

وزارت خارجه پاکستان روز پنج‌شنبه، ۱۰ سپتمبر، اعلام کرد که دو وزیر در این تماس درباره مسایل مرتبط با فلسطین نیز تبادل نظر کرده‌اند.

بر اساس اعلام این وزارت، دار و فیدان از اقدام بریتانیا در وضع محدودیت‌های تجاری در ارتباط با شهرک‌های اسرائیلی در کرانه باختری استقبال کردند. آنان همچنین از موضع مشترک بریتانیا و شماری از کشورهای اروپایی در حمایت از راه‌حل دو دولتی پشتیبانی کردند.

روابط دوجانبه پاکستان و ترکیه و تحولات منطقه‌ای از دیگر محورهای این گفت‌وگو عنوان شده است. گزارش‌ها همچنین می‌رساند که دو طرف توافق کرده‌اند در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک دیدار کنند.

این گفت‌وگو در حالی انجام شده است که پاکستان، ترکیه و عربستان سعودی در ۷ آگست سال جاری توافق دفاعی مشترکی را در مکه امضا کردند. بر اساس گزارش‌ها، این توافق بر دفاع متقابل میان سه کشور تمرکز دارد و در پی تشدید تنش‌های منطقه‌ای، اهمیت بیشتری یافته است.

تماس دار و فیدان نشان‌دهنده ادامه هماهنگی سیاسی پاکستان و ترکیه در قبال تحولات منطقه‌ای، به‌ویژه مسئله فلسطین، است. تأکید هم‌زمان دو کشور بر راه‌حل دو دولتی و استقبال از اقدامات بریتانیا در برابر شهرک‌های اسرائیلی نیز بیانگر نزدیک بودن مواضع آنان در این موضوع است.

از سوی دیگر، این گفت‌وگو در شرایطی انجام شده که همکاری امنیتی پاکستان، ترکیه و عربستان سعودی به‌دلیل توافق دفاعی تازه سه‌جانبه، اهمیت ژئوپولیتیکی بیشتری پیدا کرده است. تشدید تنش‌ها در منطقه می‌تواند این همکاری را از یک توافق سیاسی و دفاعی به یکی از محورهای مهم معادلات امنیتی منطقه تبدیل کند.

برچسب ها
نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن