اخبار کوتاهاقتصادیبازسازی

الکوزی به ارزش۳۰۰ میلیون دالر در بند سروبی سرمایه گذاری می کند

 

وزیر انرژی و آب می گوید که شرکت الکوزی اعلام آمادگی کرده است که روی بند سروبی دوم، ۳۰۰ میلیون دالر سرمایه گذاری کند.

به گزارش رشد، دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری در خبرنامه یی که به دسترس آژانس خبری پژواک قرار گرفته، گفته است که این موضوع در نشست شورای عالی امور اقتصادی که شام امروز در ارگ برگزار شد، مطرح شد.

در این نشست، برنامه سرمایه گذاری روی سروبی دوم، تطبیق برنامه چراغ های کم مصرف در افغانستان و گزارش آزمایش گندم کشور ترکمنستان، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب، پلان سرمایه گذاری روی سروبی دوم را بیان کرد و گفت که شرکت الکوزی گروپ آماده سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیون دالری روی سروبی دوم می باشد.

وی بدون ارایه جزئیات بیشتر دراین زمینه گفت که این سرمایه گذاری سبب تولید ۱۸۰ مگاوات برق خواهد شد.

در ادامه، امان‌الله غالب معین وزارت انرژی و آب صحبت کرد و گفت که علاقمندی سرمایه گذاری در افغانستان وجود دارد و شرکت های زیادی خواهان سرمایه گذاری در کشور هستند.

نماینده شرکت الکوزی گروپ نیز گفت که هدف این شرکت از سرمایه گذاری، سهیم شدن در رشد و انکشاف کشور است و از همین لحاظ آماده است ۳۰۰ میلیون دالر بر روی سروبی دوم سرمایه گذاری کند.

سید سعادت منصور نادری وزیر شهر سازی و مسکن، عبدالستار مراد وزیر اقتصاد، عبدالسلام رحیمی رئیس عمومی اداره امور، عبیدالله رامین وکیل ولسی جرگه و شیرباز کمین‌زاده رئیس اتحادیۀ صنعت‌کاران نیز صحبت کردند و ضمن استقبال از سرمایه گذاری مذکور، آن را در رشد و انکشاف سیستم برق رسانی در کشور مهم خواندند.

شورای عالی امور اقتصادی فیصله کرد  تا وزارت انرژی و آب، تفاهمنامه مذکور را با شرکت الکوزی گروپ به امضا برساند.

در بخش دیگری از این نشست، محمدهمایون قیومی مشاور رئیس جمهور در امور زیربناها، قوای بشری و تکنالوژی، پلان تطبیق برنامه چراغ های کم مصرف در افغانستان را به جلسه ارایه کرد.

وی گفت که این پلان از سوی وزارت انرژی و آب و شرکت برشنا طرح گردیده است و از هر جهت مفید می باشد که با تطبیق آن در منازل مسکونی و ادارات دولتی، ۱۲۰ مگاوات برق صرف جویی می گردد. به گفته قیومی، با اجرای این طرح، بخصوص در زمستان از ضایعات برق جلوگیری می شود اجرای آن از هر لحاظ برای محیط زیست نیز مفید است.

امان‌الله غالب معین وزارت انرژی و آب، گفت که امکان تطبیق این پروژه موجود است و در تطبیق آن بخاطر این که مقدار زیاد برق موجود در چراغ های جاده ها به مصرف می رسد، همکاری شاروالی کابل ضرور است.

وی گفت که کار توزیع و مدیریت مالی این روند مربوط شرکت برشنا می باشد و ضرورت به یک کمپاین آگاهی عامه دارد تا مردم از مزایایی این پروژه آگاهی حاصل کنند. به گفته وی، عمر گروپ های متذکره ۵۰ هزار ساعت است.

همچنان در این رابطه اکلیل حکیمی وزیر مالیه، نادر نادری مشاور ارشد رئیس جمهور، یما یاری رئیس تدارکات ملی، عبیدالله رامین وکیل ولسی جرگه و نقیب‌الله فایق رئیس ادارۀ نورم و استندرد نیز صحبت کردند و ضمن استقبال از آن، دیدگاه خود را در مورد چگونگی اجرای آن بیان کردند.

رئیس جمهور غنی در این زمینه گفت که در رابطه به اجرای این پروژه اجماع کامل وجود دارد، طرح در اصول تایید است و یک کمیته ایجاد گردد تا بازار های مختلف بین المللی را بررسی کرده و بهترین تولید را تشخیص دهد.

وی گفت که در داوطلبی ها به بخش خصوصی نیز سهم داده شود و اداره نورم و استندرد، معیار ها را در این رابطه تعیین نماید.

رئیس جمهور افزود که برنامه آگاهی به مردم صورت گیرد و دوایر دولتی نیز چگونگی تطبیق این طرح را مورد بررسی قرار دهند.

در اخیر، گزارش آزمایش کیفیت گندم کشور ترکمنستان توسط اسدالله ضمیر وزیر زراعت و مالداری و همایون رسا وزیر تجارت و صنایع، به جلسه ارایه شد.

شورای عالی اقتصادی فیصله کرد که وزارت اقتصاد، اداره نورم واستندرد و یک کمیته مشترک از وزارت های مختلف در این زمینه بررسی همه جانبه را انجام داده، گزارش جامع را تهیه و به شورای عالی اقتصادی ارایه کنند.

 

نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن