افغانستانبرگزیده های سایت

وقتی روزنامه نگاران هدف قرار می گیرند، بهای آن را جامعه می پردازد!

سازمان ملل و کمیته امنیت خبرنگاران افغانستان، همزمان با فرا رسیدن روز جهانی ختم معافیت جرایم علیه خبرنگاران در کابل، تاثیر وخیم تر شدن خشونت علیه خبرنگاران را در افغانستان مورد توجه قرار دادند.

در خبرنامه ای که امروز یک شنبه(۱۲ عقرب) از سوی یوناما منتشر شده، آمده است که ده ها خبرنگار به همراه مقامات دولتی و اعضای جامعه بین المللی در این نشست شرکت کردند.

فیونا فرزر ، رئیس حقوق بشر یوناما در جریان سخنان خود در این نشست گفت: “گفتن حقیقت با قدرت، از هر نوع آن، یک کارکرد اساسی در جوامع دموکراتیک است و اعمال آزادی بیان در کشور درگیر مناقشه است.”

فرزر خاطرنشان کرد: “خبرنگاران به همراه بازیگران جامعه مدنی و مدافعان حقوق بشر، در زمینه درگیری های مسلحانه  غیرقانونی به عنوان غیرنظامی طبقه بندی می شوند و باید از آن ها به عنوان غیرنظامی محافظت شود.”

او اضافه کرد که گزارش رسانه ها هشدار زودهنگامی را فراهم می کند و به جوامع، این امکان را می دهد تا آگاهانه انتخاب کنند؛ “کار شما بسیار مهم است، زیرا اطلاعات بسیار مهم هستند. رسانه ها نقش عمده ای در حمایت و ارتقاء حقوق بشر دارند.”

آنتونیو گوترس، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در بیانیه خود برای این روز ، از افزایش مقیاس و تعداد حملات به خبرنگاران و کارمندان رسانه ها، و همچنین حوادثی خبر داد که کار آن ها را سخت تر می کند؛ از جمله تهدید به تعقیب، دستگیری، حب ، دسترسی خبرنگاران و عدم موفقیت در تحقیقات و پیگرد قانونی جرایم علیه آنها.

گوترس گفت: “وقتی روزنامه نگاران هدف قرار می گیرند، بهای آن را جوامع به طور کلی می پردازند؛ بدون اینکه خبرنگاران قادر به انجام کارهای خود در امنیت باشند، ما با چشم اندازی از دنیای سردرگمی و اطلاعات گشودنی روبرو هستیم.”

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامه A / RES / 68/163 مجمع عمومی خود، ۲ نوامبر را به عنوان روز جهانی پایان دادن به مصونیت از جنایات علیه روزنامه نگران اعلام کرد. این قطعنامه از کشورهای عضو خواسته است تا اقدامات خلاف فرهنگ فعلی مصونیت از مجازات را اجرا کنند. این تاریخ به یادبود ترور دو روزنامه نگار فرانسوی در ۲ نوامبر ۲۰۱۳ انتخاب شد.

این در حالی است که روز گذشته مرکز خبرنگاران افغانستان در یک نشست خبری از کشته شدن ۱۰۹ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در دو دهه گذشته یاد کرد که ۱۵ نفر آنان زنان هستند.

همچنان یافته‌های “مرکز خبرنگاران افغانستان” نشان می‌دهد که از مجموع خبرنگاران کشته شده در افغانستان، ۱۷ خبرنگار، خارجی بوده‌اند.

برچسب ها
نرخ اسعار خارجی نرخ اسعار خارجی در بدل پول افغانی
دکمه بازگشت به بالا
بستن